Naptár
2023.12.05.
Mesés, bábos, kreatív foglalkozás!
2023.12.01.
Könyvek 100 Ft - tól!
2023.10.25.
Október  25-én, szerdán 17 órától vendégünk GRECSÓ…

Gyermeknapi kerti parti

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat, egy vidám délelőttre a könyvtár udvarába.

A babák Ringatózhatnak, a nagyobbak papírszínházi meséket láthatnak, hallhatnak és kézműves foglalkozáson vehetnek részt.
A Gyermeknap tiszteletére elkészítettük a könyvtár Cumifáját, amire az első cumik ezen a napon kerülhetnek majd fel. A bátor cumiadományozókat oklevéllel, ajándékcsomaggal jutalmazzuk és nevük bekerül a Cumifa Nagykönyvébe! A cumik őrzéséről Cumilla, a Cumifa Tündére gondoskodik majd. A cumikat júniustól folyamatosan lehet hozni, de érdemes előtte jelezni a Könyvtárostündérnek, hogy elkészíthesse az ajándékcsomagot.

A program ingyenes, de a résztvevők korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!
Akik cumit szeretnének elhelyezni a fán,kérjük regisztrációkor jelezzék!

 

Sokszor nehéz leszoktatni a picit a cumiról. Ehhez kínál megoldást a Cumifa. A dánok már a ’20-as években kitalálták, hogy a cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán az elválás is könnyebb. Így segítheti a cumiról történő leszokást ez a kis fa.
A cumi elhagyása egyébként fontos dolog. Két éve kor után már káros lehet a baba egészségének. Ha valaki túl sokáig használja rendellenesen fejlődhetnek a fogak, az állkapocs és a nyelvizmok. Ez később akár beszédhibákhoz is vezethet. A cumi leszokása után kevesebb a megfázásos betegségek kockázata is.
Az országban már több helyen is van ilyen kezdeményezés. Nyíregyházán, Kispesten, Zuglóban, Nagymaroson, Dunakeszin, és most már Üllőn is található.

Ajánlott programok
2023.12.05.

Mikulásváró Bábos mesekuckó – BETELT!

Sajnos nem tudunk több jelentkezést fogadni! Mikulásváró Bábos mesekuckó! December 5-én, kedden 16:30-ra várjuk a 2-6 év közötti korosztályt szüleikkel, nagyszüleikkel egy mesés, bábos kreatív foglalkozásra! A mesefoglalkozás időtartama 1…
2023.12.01.

Régi könyvek vására

Könyvadományokból megmaradt, illetve állományunkból leselejtezett, de még jó állapotú könyvek kedvezményes vására! A könyveket 100-500 Ft darab áron lehet megvásárolni. A bevétellel könyvtárunkat támogatja!
2023.10.25.

Találkozó Grecsó Krisztián íróval

Október  25-én, szerdán 17 órától vendégünk GRECSÓ KRISZTIÁN író A találkozóra a belépés ingyenes, de regisztrtációhoz kötött! Részvételi szándékukat a könyvtár elérhetőségein jelezhetik. A beszélgetés után dedikálásra is lesz lehetőség!…
2023.09.30.

Mihály-napi sokadalom a Helytörténeti Gyűjteményben

Az idei városi Mihály-napi sokadalom nyitó programja a Helytörténeti Gyűjteményben (Pesti út 96.) tekinthető meg. Népzenei találkozó kezdődik 10:30-kor a gyűjtemény szabadtéri színpadán. A műsorban fellép a Pándi Tájházi Dalárda,…