Naptár
2024.04.25.
Pörögjön a lap!
2024.04.30.
április 30. és május 1.
2024.05.01.
április 30. és május 1.

Gyermeknapi kerti parti

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat, egy vidám délelőttre a könyvtár udvarába.

A babák Ringatózhatnak, a nagyobbak papírszínházi meséket láthatnak, hallhatnak és kézműves foglalkozáson vehetnek részt.
A Gyermeknap tiszteletére elkészítettük a könyvtár Cumifáját, amire az első cumik ezen a napon kerülhetnek majd fel. A bátor cumiadományozókat oklevéllel, ajándékcsomaggal jutalmazzuk és nevük bekerül a Cumifa Nagykönyvébe! A cumik őrzéséről Cumilla, a Cumifa Tündére gondoskodik majd. A cumikat júniustól folyamatosan lehet hozni, de érdemes előtte jelezni a Könyvtárostündérnek, hogy elkészíthesse az ajándékcsomagot.

A program ingyenes, de a résztvevők korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!
Akik cumit szeretnének elhelyezni a fán,kérjük regisztrációkor jelezzék!

 

Sokszor nehéz leszoktatni a picit a cumiról. Ehhez kínál megoldást a Cumifa. A dánok már a ’20-as években kitalálták, hogy a cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán az elválás is könnyebb. Így segítheti a cumiról történő leszokást ez a kis fa.
A cumi elhagyása egyébként fontos dolog. Két éve kor után már káros lehet a baba egészségének. Ha valaki túl sokáig használja rendellenesen fejlődhetnek a fogak, az állkapocs és a nyelvizmok. Ez később akár beszédhibákhoz is vezethet. A cumi leszokása után kevesebb a megfázásos betegségek kockázata is.
Az országban már több helyen is van ilyen kezdeményezés. Nyíregyházán, Kispesten, Zuglóban, Nagymaroson, Dunakeszin, és most már Üllőn is található.

Ajánlott programok
2024.05.01.

Ünnepi zárvatartás

Kedves Olvasóink! 2024. április 30-án kedden, és május 1-jén (Munka ünnepe) szerdán ZÁRVA leszünk!  
2024.04.30.

Ünnepi zárvatartás

Kedves Olvasóink! 2024. április 30-án kedden, és május 1-jén (Munka ünnepe) szerdán ZÁRVA leszünk!  
2024.04.25.

Kártyaklub

Minden héten csütörtökön 13 órától várjuk a kártyajátékok szerelmeseit a könyvtárba! Pörögjön a lap!
2024.04.23.

Irodalmi teázó

Topor István irodalmár  mindenkit szeretettel vár egy jóízű beszélgetésre április 23-án, kedden 16:30-kor. Téma: Egyházi ünnepek az irodalomban Minden érdeklődőt szeretettel várunk!