Naptár
2023.04.25.
Anyák és apák az irodalomban.
2023.04.04.
Múltidéző diavetítés!
2023.04.14.
Könyvtárosok világnapja

Gyermeknapi kerti parti

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat, egy vidám délelőttre a könyvtár udvarába.

A babák Ringatózhatnak, a nagyobbak papírszínházi meséket láthatnak, hallhatnak és kézműves foglalkozáson vehetnek részt.
A Gyermeknap tiszteletére elkészítettük a könyvtár Cumifáját, amire az első cumik ezen a napon kerülhetnek majd fel. A bátor cumiadományozókat oklevéllel, ajándékcsomaggal jutalmazzuk és nevük bekerül a Cumifa Nagykönyvébe! A cumik őrzéséről Cumilla, a Cumifa Tündére gondoskodik majd. A cumikat júniustól folyamatosan lehet hozni, de érdemes előtte jelezni a Könyvtárostündérnek, hogy elkészíthesse az ajándékcsomagot.

A program ingyenes, de a résztvevők korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!
Akik cumit szeretnének elhelyezni a fán,kérjük regisztrációkor jelezzék!

 

Sokszor nehéz leszoktatni a picit a cumiról. Ehhez kínál megoldást a Cumifa. A dánok már a ’20-as években kitalálták, hogy a cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán az elválás is könnyebb. Így segítheti a cumiról történő leszokást ez a kis fa.
A cumi elhagyása egyébként fontos dolog. Két éve kor után már káros lehet a baba egészségének. Ha valaki túl sokáig használja rendellenesen fejlődhetnek a fogak, az állkapocs és a nyelvizmok. Ez később akár beszédhibákhoz is vezethet. A cumi leszokása után kevesebb a megfázásos betegségek kockázata is.
Az országban már több helyen is van ilyen kezdeményezés. Nyíregyházán, Kispesten, Zuglóban, Nagymaroson, Dunakeszin, és most már Üllőn is található.

Ajánlott programok
2023.04.25.

Irodalmi teázó

A Trianon-küldetés Következő Irodalmi teázónkon, április 25-én, 16:30-kor Topor István irodalmár vendége John P. Drummer alias Dobos János író lesz, és egy nagyon izgalmas témát boncolgatunk majd:  Mi lenne, ha…
2023.04.04.

Diadélután

Húsvéti Diadélután! Április 4-én, kedden 16:30-tól  várjuk a kicsiket és kísérőiket egy múltidéző diavetítésre. Húsvéti mesékkel készülünk erre a locsolkodós alkalomra!   Köszöntsük együtt a Húsvétot és a nyuszit!
2023.04.14.

Könyvtárosok világnapja

Ünnepeljünk együtt április 14-én a könyvtárosok világnapján! Mi könyvtárosok, ezen a napon is azon munkálkodunk, hogy minél több emberrel ismertessük meg a könyvek, az olvasás, a könyvtárak világát. Varázslatos világ…
2023.04.03.

Üllő Húsvét szigete

Ünnepeljük meg ismét közösen is, és teremtsük újjá a város szívében Üllő Húsvét szigetét! Tavaly sikerült több mint 2225 db tojással feldíszíteni az Életfát körül ölelő bokrokat. Az óvodások, iskolások,…