Naptár
2024.03.26.
Könyvbemutató
2024.03.19.
Mesés, bábos, kreatív foglalkozás!
2024.03.22.
A gyémántkirakó varázsa

Textiltörténetek

Április 21-én 16 órakor nyílik Pásztor Piroska, monori biológia-rajz szakos pedagógus, foltvarró művész „Textiltörténetek” című kiállítása.

Elmondása szerint a tanítás mellett mindig foglalkoztatta az alkotás is. Gondolatainak, érzéseinek legjobb kifejezőeszköze a textil lett. Képeinek alapja leginkább a saját maga által festett anyagok, amelyeket növényi eredetű festékekkel színez meg. Piroska egészen különleges formában űzi ezt a hagyományos technikát. Művei valóban történeteket mesélnek el. Munkáival több díjat nyert már különböző pályázatokon. Számos egyéni és csoportos kiállításon vett már részt, itthon és külföldön is. Tagja a Magyar Foltvarró Céhnek, alapító tagja a Modern Műhelynek. Piroska faliképeket és használati tárgyakat egyaránt készít. Érdemes közelebbről is megismerkedni vele és művészi alkotásaival!

A kiállítást megnyitja Laza István, az Üllői Értéktár Bizottság elnöke

A megnyitón közreműködik Rauscher Fülöp, a Harmónia zeneiskola növendéke.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ajánlott programok
2024.03.26.

Irodalmi teázó

Könyvbemutató március 26-án kedden 16.30-kor!   Fonyó Géza: „A misszió nem (mindig) passzió!” Várunk mindenkit szeretettel egy jóízű beszélgetésre. Hagyományainkhoz híven finom teával és ízletes falatokkal várjuk az érdeklődőket!
2024.03.19.

Bábos mesekuckó

Bábos mesekuckó a könyvtárban! Március 19-én, kedden 16:30-ra várjuk a 2-6 év közötti korosztályt szüleikkel, nagyszüleikkel egy mesés, bábos kreatív foglalkozásra! A mesefoglalkozás időtartama 1 óra! Mese: A kisbéka kalandjai…
2024.03.22.

Kiállítás

A gyémántkirakó varázsa c. kiállítás Március 22. - április 10. Az Üllői Mecénás Művészeti Klubbal közösen szervezett tárlaton, Baranyi Gáborné és Péter Ibolya gyémántkirakó alkotásai kerülnek bemutatásra a Merczel Erzsébet…
2024.03.28.

Kártyaklub

Minden héten csütörtökön 13 órától várjuk a kártyajátékok szerelmeseit a könyvtárba! Pörögjön a lap!