Naptár
2024.06.27.
Pörögjön a lap!
2024.07.02.
Múltidéző diavetítés!
2024.07.04.
Pörögjön a lap!

Ünnepi programok- Augusztus 20.

Hagyományainkhoz híven augusztus 20-án a könyvtárban is színes programokkal várjuk az érdeklődőket.

13.00 órától az idén is otthont adunk az Üllői Mecénás Művészeti Klub által szervezett nyugdíjasok vendéglátásának.

Szokás szerint, az ízletes falatok mellett, szellemi táplálékkal is szolgálunk.

Ünnepi kiállításunkon, Sajtosné Öllei Andrea rajz szakos művésztanár alkotásaiból válogatunk, „Szemezgetés” címmel. A kiállítást megnyitja Fenyvesiné Ladányi Brigitta tanár, fejlesztő. Sajtosné Öllei Andrea neve sokak számára ismerősen cseng, hiszen a mellett, hogy 2006 óta tanít az iskolánkban, 2011-ben a MÁV által a gyalogos aluljárók színesítésére kiírt pályázatot megnyerve festette ki diákjaival az üllői vasútállomás aluljáróját. Az iskola ebédlőjét szintén a tanulókkal együtt díszítették színes figurákkal, amelyhez az alapanyagot az önkormányzat biztosította. Az első pandémiás időszakban többek között az ő szervezésében változott színes mesevilággá a Cigri Szabadidőpark, segítő „krétát” nyújtott az idei városi Gyermeknap megrendezéséhez. Valamint a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatán „Mikor szürkék a tegnapok, színezz szép holnapot!” címmel 50 liter falfestéket nyert az iskola betonfalának kifestésére, amit lelkes üllői lakosok, vállalkozók és civil szervezetek további festék adományokkal egészítenek ki. Ez a mostani kiállítás, első önálló tárlata Üllőn, ahol portrék és tájképek mellett, népi motívumokkal díszített gyermekbútorok, tulipános ládák és porcelánfestések is bemutatásra kerülnek.

A kiállítás 13:30-kor nyílik, és szeptember 10-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

A kiállításmegnyitó után, 14 órától Szigeti Juli akusztikus koncertje hallható majd a kertben. Igazi feltöltődés mindenki számára ez az energikus, vérpezsdítő zenei stílus. Szigeti Juli bársonyos hangján szólal meg a swing, ez a korokon átívelő világzene.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Ajánlott programok
2024.08.03.

Íjászat

Augusztus 3-án, szombaton 10-14 óráig a Helytörténeti Gyűjteményben (Pesti út 96.) történelmi zászlók bemutatása, ismerkedés az íj történetével és céllövészet AZ ÜLLŐ VEZÉR HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET tagjainak közreműködésével.   A részvétel…
2024.07.11.

Kártyaklub

Minden héten csütörtökön 13 órától várjuk a kártyajátékok szerelmeseit a könyvtárba! Pörögjön a lap!
2024.07.04.

Kártyaklub

Minden héten csütörtökön 13 órától várjuk a kártyajátékok szerelmeseit a könyvtárba! Pörögjön a lap!
2024.07.16.

Nyári zárás

Kedves Olvasóink! 2024. július 16-27-ig zárva leszünk! Mindenkinek olvasmányélményekben gazdag, kellemes nyarat kívánunk! Nyitás: július 30-án kedden!