Gyermeknapi kerti parti

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat, egy vidám délelőttre a könyvtár udvarába.

A babák Ringatózhatnak, a nagyobbak papírszínházi meséket láthatnak, hallhatnak és kézműves foglalkozáson vehetnek részt.
A Gyermeknap tiszteletére elkészítettük a könyvtár Cumifáját, amire az első cumik ezen a napon kerülhetnek majd fel. A bátor cumiadományozókat oklevéllel, ajándékcsomaggal jutalmazzuk és nevük bekerül a Cumifa Nagykönyvébe! A cumik őrzéséről Cumilla, a Cumifa Tündére gondoskodik majd. A cumikat júniustól folyamatosan lehet hozni, de érdemes előtte jelezni a Könyvtárostündérnek, hogy elkészíthesse az ajándékcsomagot.

Sokszor nehéz leszoktatni a picit a cumiról. Ehhez kínál megoldást a Cumifa. A dánok már a ’20-as években kitalálták, hogy a cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán az elválás is könnyebb. Így segítheti a cumiról történő leszokást ez a kis fa.
A cumi elhagyása egyébként fontos dolog. Két éve kor után már káros lehet a baba egészségének. Ha valaki túl sokáig használja rendellenesen fejlődhetnek a fogak, az állkapocs és a nyelvizmok. Ez később akár beszédhibákhoz is vezethet. A cumi leszokása után kevesebb a megfázásos betegségek kockázata is.
Az országban már több helyen is van ilyen kezdeményezés. Nyíregyházán, Kispesten, Zuglóban, Nagymaroson, Dunakeszin, és most már Üllőn is található.