ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK 2022.

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából könyvtárunk is több programmal készült!

Október 4-én, kedden 16:30-kor

Nicsak, ki mesél most? Antal Timi énekesnő!

Októberi VIP Diadélutánunk vendége Antal Timi énekesnő lesz, aki gyakorló anyukaként, javában benne van a meseolvasásban. Gyönyörű énekhangját már hallhattuk a könyvtárban egy könyvbemutatón, most pedig lehetőségünk lesz megismerkedni kedves meséivel, saját előadásában.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Október 5-én szerdán 16:30-kor

Könyvbemutató – Bemutatkozik Topor István, az író

Topor István kollégánk sokoldalúságát már sokan megismerhették az utóbbi hónapokban. Irodalmár, történész, tárlatvezető, játékmester és író. Rendszeresen publikál különböző sajtóorgánumokban, már több történelmi témájú könyve jelent meg. Ez alkalommal Fohász című kisregényét mutatja be az érdeklődőknek. A könyv alcíme elárulja, hogy huszadik századi magyar sorsok krónikáját tartjuk a kezünkben. A négy fohász, a múlt századi történelem sorsfordító eseményeit dolgozza fel az első világháborútól a másodikig. Rendkívül részletgazdag, egyedi hangvételű, magával ragadó olvasmány minden korosztály számára. Várunk mindenkit sok szeretettel egy jó beszélgetésre, és természetesen egy finom teára!

Október 7-én, pénteken 16 órakor

Kiállításmegnyitó – Vizsgalapok reflektorfényben

Az idén harminc éves a Harmónia Zeneiskola. Ebből az alkalomból kerülnek kiállításra az iskola növendékeinek legizgalmasabb vizsgalapjai a könyvtár Merczel Erzsébet kiállítótermében. A harminc év alatt több ezer ilyen vizsgalap készült, amelyeken szerepelnie kell a kiválasztott zeneműveknek a témához illő illusztrációval. Ezek a lapok, nem csupán dokumentálják az adott alkalmat, de kész művészi alkotások. A gyerekek fantáziája, ügyessége, ötletessége szinte határtalan. A megnyitón a zeneiskola növendékei minihangversennyel örvendeztetik meg látogatóinkat.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az OKN ideje alatt ingyenes a beiratkozás

és a késedelmi díjakat is elengedjük!