Naptár
2024.03.26.
Könyvbemutató
2024.03.19.
Mesés, bábos, kreatív foglalkozás!
2024.03.22.
A gyémántkirakó varázsa

Fafaragás bemutató a Helytörténeti Gyűjteményben

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK! A FAFARAGÁS BEMUTATÓ BETEGSÉG MIATT ELMARAD!
AZ ÚJ IDŐPONTRÓL HAMAROSAN TÁJÉKOZTATUNK BENNETEKET!

 

 

 

November 19. szombat 10-14 óráig

Tematikus hétvégéink novemberi szombatján Kincses János szilágysági fafaragó mester szakavatott útmutatása mellett lesz lehetőség megismerkedni a fafaragás rejtelmeivel.

A faragás mesterségét tizenéves korában családon belül a sógorától „leste el”, akinek gyakran segített a műhelyében. Később már ő maga is készített tárgyakat. A fafaragás iránti szerelme, a fának, az alkotóművészetnek a szeretete, a mai napig elkíséri. Célja, hogy maradandót hozzon létre. Hobbiként bőrből is készít használati tárgyakat (tarsoly, női kistáska, karkötő).

Gyakran vesz részt hagyományőrző rendezvényeken faragás bemutatóval, hogy ezáltal is át tudja adni az embereknek, különösen a gyerekeknek a mestersége szeretetét. Mindig igyekszik a fiatalokat bevonni, hogy próbálják ki ők is, a bátrabbak esetleg készítsenek valamit, amit aztán büszkén hazavihetnek.

Mindenkit szeretettel várunk, ismerjük meg ezt a régi mesterséget!

Ajánlott programok
2024.03.26.

Irodalmi teázó

Könyvbemutató március 26-án kedden 16.30-kor!   Fonyó Géza: „A misszió nem (mindig) passzió!” Várunk mindenkit szeretettel egy jóízű beszélgetésre. Hagyományainkhoz híven finom teával és ízletes falatokkal várjuk az érdeklődőket!
2024.03.19.

Bábos mesekuckó

Bábos mesekuckó a könyvtárban! Március 19-én, kedden 16:30-ra várjuk a 2-6 év közötti korosztályt szüleikkel, nagyszüleikkel egy mesés, bábos kreatív foglalkozásra! A mesefoglalkozás időtartama 1 óra! Mese: A kisbéka kalandjai…
2024.03.22.

Kiállítás

A gyémántkirakó varázsa c. kiállítás Március 22. - április 10. Az Üllői Mecénás Művészeti Klubbal közösen szervezett tárlaton, Baranyi Gáborné és Péter Ibolya gyémántkirakó alkotásai kerülnek bemutatásra a Merczel Erzsébet…
2024.03.28.

Kártyaklub

Minden héten csütörtökön 13 órától várjuk a kártyajátékok szerelmeseit a könyvtárba! Pörögjön a lap!