Dédapáink emlékezete : Üllő az első világháborúban

A kötet könyvtárunk kiadásában, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság valamint Üllő Város Önkormányzatának támogatásával jelent meg, gyarapítva a hiánypótló helytörténeti kiadványok országos sorát.

E helytörténeti kismonográfia egy letűnt nemzedék mindennapi harcát – a háborús szenvedésekkel tetézve, a polgári lakosság és főként a harcoló katonák mindennapjait, szenvedéseit – örökíti meg, sok képpel, életrajzokkal.

A szerzőpárost a névrokonság mellett, a történelem iránti elhivatott érdeklődésük, valamint ez a könyv fűzi össze, amelynek szerzői jogdíjáról lemondtak. A kutatómunka nagy részének könyvtárunk adott otthont, valamint a hozzánk tartozó Helytörténeti Gyűjtemény, ahonnan igen sok forrás származik.

Reméljük, hogy sikerült egy esztétikus, olvasmányos, élvezhető kiadvánnyal meglepni olvasóinkat, ezzel is bővítve ismereteiket a „Nagy Háború” üllői vonatkozásairól. A könyv kölcsönözhető, valamint korlátozott számban ingyenesen igényelhető a könyvtárban, amíg a készlet tart.